Pelletkachel

JAnus pelletkachel

JAnus pelletkachel

Pelletkachel van de leverancier van de Janus en Jacobus houtkachels:

Vanaf nu kunt u deze schitterende pelletkachel bij ons bestellen. Eindelijk een pelletkachel die voldoet aan hoogstaande kwaliteitsnormen met een mooi design. Wij kunnen deze kachel uiteraard bij u installeren en ook na de aankoop kunt u bij ons terecht voor onderhoud en service.

 

De slimme JAnus pellet: mooi én duurzaam

Fraai design

In het najaar van 2014 heeft Janco de Jong de eerste pelletkachel met Nederlands design geïntroduceerd. De kachel wordt gerealiseerd in samenwerking met de bekende Italiaanse pelletkachelfabrikant Palazzetti. Die firma levert het geavanceerde binnenwerk met alle technologie die erbij hoort, Janco de Jong zorgt voor de ommanteling in de typische eigen stijl, en zorgt voor de assemblage en verkoop.

De voordelen van een pelletkachel

De verwachting dat de pelletkachel snel aan populariteit zal winnen is gebaseerd op de vele voordelen van de JAnus pellet:

  • · laag brandstofgebruik
  • · schone verbranding (dus duurzaam)
  • · groot gebruiksgemak
  • · efficiënte verbranding
  • · volledig geautomatiseerd: kachel start zelf op en vult zelf bij
  • · echt bewegend vuur (gevarieerder dan bij een gaskachel)
  • · alleen gevelafvoer nodig, dus geschikt voor elk type woning
  • · schone brandstof

De JAnus pellet is volledig geautomatiseerd. Wie een pelletkachel de avond van tevoren vult kan de kachel zo instellen dat hij zelf aanslaat op een van tevoren ingegeven tijdstip. De kachel zorgt ook nog eens zelf voor een constante toevoer van de pellets, waardoor u er als gebruiker weinig omkijken naar heeft én de verbranding optimaal is.


Over Janco de Jong

Voor Janco de Jong is deze kachel een logische uitbreiding van het assortiment. Al jarenlang is het bedrijf voorloper op het gebied van duurzaamheid, zeker sinds de introductie van de JAcobus een aantal jaren geleden. Op die kachel kreeg het bedrijf een octrooi. De JAcobus voldoet ruim aan de uitstootnormen die voor houtkachels in Europa gelden. Voor de nieuwe JAnus pelletkachel geldt dit ook.

Technische gegevens

 

Afmetingen:

BxHxD = 515x980x580mm

Gewicht:

110kg

Minimaal vermogen:

2,54Kw (2200Kcal/u)

Maximaal vermogen:

7,75Kw (6700Kcal/u)

Nominaal vermogen:

7,00Kw (6100Kcal/u)

Nominaal rendement:

90,35%

Maximaal rendement:

91,47%

Pelletbunker capaciteit:

14kg

Pellet consumptie:

0,563kg/u - 1,473kg/u

Brandduur op volle bunker:

max. 25u

Diameter rookgasafvoer:

ĝ 80mm

Investering in gemak en duurzaamheid

Een DIN+ pellet zak à 15 kg kost circa € 5,30.

Garantie

Topkwaliteit die een leven lang meegaat
Kiezen voor een JAnus betekent kiezen voor een houtkachel van hoge kwaliteit die een leven lang meegaat. Onze kachels voldoen aan de Europese norm EN132401 en dragen een CE-markering2 op het typeplaatje op de achterzijde van de kachel.

1 EN13240: Dit is een overkoepelende Europese Norm. Eisen en beproevingsmethoden voor lokale verwarmingstoestellen gestookt met vaste brandstoffen. Deze wordt nu al gehanteerd in alle landen aangesloten bij de EU. In Nederland is de norm nog niet verplicht. De norm stelt eisen aan de veiligheid, aan het rendement en aan de emissie.
2 CE: is een Europees keurmerk dat garandeert dat het product voldoet aan minimale fundamentele Europese eisen met betrekking tot veiligheid, milieu en gezondheid voor de gebruiker. Deze garantie is gebaseerd op de voor het product geldende Europese richtlijn.